V študijskem letu 2017/2018 smo pri predmetu Karierna komunikacija gostili več zunanjih predavateljev iz različnih strok in poklicev.

 

  MATEJ TUŠAK, športni psiholog

Zaposlen je na Fakulteti za šport in Filozofski fakulteti, kjer predava psihologijo in psihologijo športa. Predava tudi po univerzah v tujih državah. Je avtor različnih knjig in znanstvenih člankov, v katerih teoretična znanja združuje s praktičnimi izkušnjami. Veliko predava po športnih društvih, šolah, vrtcih, podjetjih in vodi najrazličnejše delavnice na teme kot so stres, spoprijemanja s stresom, motivacija, agresivnost, osebnostna rast, timsko delo, učinkovito komunikacij in mnogih drugih. 

Ukvarja se tudi s psihološkim svetovanjem posameznikom z najrazličnejšimi težavami,  sodeluje z različnimi podjetji, manegerji, vodstvenimi delavci in ljudmi z vsakdanjimi težavami. V zadnjem času pa skuša znanje iz sveta vrhunskega športa prenesti tudi med manegerje in podjetnike. 

Več na: http://www.matejtusak.si/

 

BOJAN LIKAR, soustanovitelj in direktor CloudMondo

Podjetnik, ki je svojo kariero začel s start-up projekti in končal v Silicijevi dolini. Likar se ukvarja s telekomunikacijo, brezžičnostjo in IP routerji. Ima svoje podjetje v Kaliforniji, kjer živi s svojo družino. Del podjetja je tudi v Sloveniji, kjer razvijajo nove ideje in podpirajo domače gospodarstvo.

Start-up projekti motivacija in uspeh so bile glavne teme njegove predavanja. Globje smo spoznali start-up projekte in investicije v njih ter Likarjevo pot do uspeha v ZDA.

Več na: https://cloudmondo.com/

 

 PETR PODLIPNY, direktor znamke Škoda v Sloveniji

Petr se je preselil v Slovenijo pred dobrim desetletjem, ostal tu in si ustvaril družino. Njegova vez s Škodo traja več kot četrt stoletja. V češkem avtomobilskem ponosu je Podlipny, ki izhaja prav iz mesta Mlade Boleslave, kraja, kjer je doma Škoda, deloval že kot študent in bil priča prevzemu s strani Volkswagna. Nemci so prevzeli češki simbol, ki se je v dobrih 25 letih pod Volkswagnom razvil v enega najbolj modernih avtomobilskih znamk.

Ko je prispel v Slovenijo je Škoda na trgu imela minimalen delež, danes pa je tretja najbolj prodajana znamka in zajema 10% celotnega trga v Sloveniji.

Pogovarjali smo se še o uspehu Škoda v Sloveniji in po svetu ter o prihodnosti avtomobilske industrije (električni avtomobili, samoupravljanje, novi igralci na trgu,...)

Več na: https://www.skoda.si/

 

 VESNA SODNIK, direktorica podjetja Beseda

Kot dijakinja se je že ukvarjala z amaterskim igralstvom, kot študentka pa je spoznavala in brusila veščine javnega nastopanja, zborne izreke in govorice telesa. Delala je tudi kot moderatorka in novinarka na radiu in povezovalka prireditev. Študirala je anglistiko v Ljubljani.

Pomaga različnim posameznikom, družbam in podjetjem (npr. Outfit 7) z retoriko in javnim nastopanjem. To pa je bila tudi glavna tema na našem predavanju. Pogovor je tekel tudi o štirih tipih nastopajočega govorca in govorici telesa ter pomembnost vsega tega v javnosti in poslovnih vodah.

Več na: http://www.beseda.si/